Puu-Nurmekselle oma leivonnainen -kisan voittaja on selvinnyt

Puu-Nurmeksella on nyt oma leivonnainen. Tiukan kisan ja tarkan maistelun jälkeen arvovaltainen tuomaristo valitsi voittajaksi nurmeslaislähtöisen, nykyään Joensuussa asuvan Kaisa Pihlaisen mansikkasitruunaleivonnaisen.

– Tuntuu ihan huippuhienolta, voitto oli todella yllätys, Pihlainen iloitsee voitosta.

Tuomaristoon kuuluivat Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksestä Lahja Ruokolainen ja Henna Peacock sekä Pielispakarilta kondiittorimestari Kaija Saastamoinen. Tuomaristo päätyi Pihlaisen leivonnaiseen kokonaisuuden perusteella. Tuomaristo piti leivonnaisen rukiisesta, raikkaasta ja voimakkaasta mausta. Ruispohja toimi tuomariston mielestä hyvin mansikan kanssa.

Ulkonäöllisesti tuomaristo piti leivonnaista kivana ja tykästyi siihen, miten se oli kytketty Puu-Nurmekseen. Pihlainen oli ottanut leivonnaisen muodon Puu-Nurmeksen kauniiden talojen kattojen päätykolmioista.

– Muuten pidin koristelun yksinkertaisena, yksinkertaisuus on kaunista, kuten Puu-Nurmeksen puutaloissakin, Pihlainen sanoo.

Tuomariston mukaan voittajaleivonnainen on myös toteutettavissa sekä kotileipurien keittiöissä että leipomossa. Voittajaresepti tulee yleiseen jakoon, minkä lisäksi sitä on tarkoitus myydä sekä Vanhan Kauppalan avoimissa ovissa lauantaina 13. elokuuta että Pielispakarin leipomomyymälässä ja kahvila-konditorio Supikkaassa.

Yleisesti tuomariston mukaan kaikki kisaan osallistuneet leivonnaiset olivat maukkaita ja kauniita.

– Leivonnaisissa oli selvästi panostettu ja mietitty, mistä kilpailussa oli kyse, tuomaristo toteaa.