Vanhan Kauppalan avoimet ovet laajentuvat Itäkauppalaan

Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen ja Nurmeksen kaupungin järjestämiä Vanhan Kauppalan avoimia ovia vietetään lauantaina 10. elokuuta 2024 jo viidettä kertaa! Tänä vuonna tapahtuma-alue laajenee Itäkauppalaan eli nykyään Itäkaupunkina tunnettuun osaan Vanhaa Kauppalaa.

Nurmesjärven toiselta puolelta löytyvä Itäkauppala on yhtenäinen pientaloalue, jossa on laaja kattaus 1950-luvun rintamamiestaloja. Alueelle muodostui oma identiteetti, jonka pohjana on ollut sodanjälkeiselle ajalle tyypillinen yhteisöllisyys, siirtokarjalaisuus, rautatieläisyys, tulevaisuususko ja talkoohenki. Nyt siis voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun pääsee tutustumaan samana päivänä sekä Itäkauppalan rintamamiestaloihin että Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan 1880–1940-luvuilla rakennettuihin taloihin.

Avoimissa ovissa alueen asukkaat avaavat kotinsa ja pihansa vierailijoille. Lisäksi monessa kohteessa on pop-up-kirpputoreja, -kahviloita ja -ravintoloita. Alueella on aiempina vuosina ollut myös taidenäyttelyitä ja taiteilijoita paikalla. Alueella soi myös musiikki ja innostunut puheensorina täyttää tauot, kun Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan alue pullistelee ihmisistä.

Kodit ja puutarhat ovat avoinna la 10.8. klo 10–17. Avointen ovien muu ohjelma ja lisätiedot päivittyvät kevään ja kesään mittaan tälle sivulle. Somessa meitä voi seurata Facebookissa Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys -sivulla ja Instagramissa puunurmes-tilillä.

Tapahtumaan myydään rannekkeita, joiden mukana saa tapahtuma-alueen kartan. Rannekkeita myydään kaikille alle 16-vuotiaille. Yhden rannekkeen hinta on 10 euroa. Rannekkeen hankkimalla tukee tapahtuman jatkuvuutta.

Samana viikonloppuna Nurmeksessa vietetään Villafestareita.

Menneet tapahtumat

Lue vuoden 2021 tapahtumasta

Lue vuoden 2022 tapahtumasta

Lue vuoden 2023 tapahtumasta