Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet kaksipäiväiseksi

Mukana myös Suomen kaunein koti -ohjelmassa kolmanneksi tullut koti

Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet tulee tänä vuonna entistä suurempana! Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen ja Nurmeksen kaupungin järjestämä tapahtuma nimittäin laajenee ensimmäistä kertaa kaksipäiväiseksi.

Pääpäivä on edelleen lauantai 12. elokuuta 2023, jolloin Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan asukkaat avaavat kotinsa ja puutarhansa vierailijoille. Avointen kotien lisäksi ohjelmassa on pop-up-ravintoloita, pop-up-kahviloita, pihakirppiksiä ja musiikkia. Lisäksi päivän aikana pääsee tutustumaan moniin Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan historiallisiin julkisiin rakennuksiin.

Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa mukana on myös kaksi etäkohdetta Porokylästä. Lauantain aikana voi käydä vierailemassa 1800–1900-lukujen vaihteessa rakennettuun Leskelän taloon, jota sen omistaja on entisöinyt alkuperäiseen muotoonsa. Toinen etäkohde on samalla suunnalla oleva, Tuiskun kartanonakin tunnettu Laamilan talo, joka tuli viime vuonna kolmanneksi Suomen kaunein koti -ohjelmassa.

Perjantaina ohjelmassa on ainakin luentoja Kötsin museolla. Aiheiksi on kaavailtu sisustamista, vanhan talon pelastamista ja hyötypuutarhaa, mutta aiheet tarkentuvat lähempänä.

Tänä vuonna ei enää myydä karttoja, vaan tapahtumaan aletaan myydä pääsylippuja eli rannekkeita kaikille yli 16-vuotiaille. Rannekkeen hinta on 10 euroa. Sen hankkimalla tukee tapahtuman jatkuvuutta. Tapahtuma-alueesta tehdään kuitenkin tuttuun tapaan kartta, josta vierailukohteet löytyvät. Kartta julkaistaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, jolloin käyntikohteita voi suunnitella paremmin jo etukäteen.

Tarkempi ohjelma sekä rannekkeiden myyntitiedot päivittyvät myöhemmin tälle sivulle. Somessa meitä voi seurata Facebookissa Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys -sivulla ja Instagramissa puunurmes-tilillä.

Tänä vuonna avoimissa ovissa vierailuun voi yhdistää myös toisen tapahtuman, kun viime vuonna kesäkuussa pidetyt Idän Villafestarit siirtyvät nyt samalla viikonlopulle kuin avoimet ovet, 12.­­­­­­–13. elokuuta. Kun Puu-Nurmeksessa ja Vanhassa Kauppalassa kodit alkavat hiljalleen sulkea oviaan, voi siirtyä Hyvärilään villan ja lankojen pariin. Lisätietoa löytyy Idän Kehräämön nettisivuilta.

 

 

Menneet tapahtumat

Lue vuoden 2021 tapahtumasta

Lue vuoden 2022 tapahtumasta