Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet kaksipäiväiseksi

Mukana myös Suomen kaunein koti -ohjelmassa kolmanneksi tullut koti

Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet tulee tänä vuonna entistä suurempana (in English below)! Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen ja Nurmeksen kaupungin järjestämä tapahtuma nimittäin laajenee ensimmäistä kertaa kaksipäiväiseksi.

Pääpäivä on edelleen lauantai 12. elokuuta 2023, jolloin Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan asukkaat avaavat kotinsa ja puutarhansa vierailijoille. Avointen kotien lisäksi ohjelmassa on pop-up-ravintoloita, pop-up-kahviloita, pihakirppiksiä ja musiikkia. Lisäksi päivän aikana pääsee tutustumaan moniin Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan historiallisiin julkisiin rakennuksiin.

Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa mukana on myös kaksi etäkohdetta Porokylästä. Lauantain aikana voi käydä vierailemassa 1800–1900-lukujen vaihteessa rakennettuun Leskelän taloon, jota sen omistaja on entisöinyt alkuperäiseen muotoonsa. Toinen etäkohde on samalla suunnalla oleva, Tuiskun kartanonakin tunnettu Laamilan talo, joka tuli viime vuonna kolmanneksi Suomen kaunein koti -ohjelmassa.

Perjantaina 11. elokuuta ohjelmassa on ainakin luentoja Kötsin museolla. Aiheiksi on kaavailtu sisustamista, vanhan talon pelastamista ja hyötypuutarhaa, mutta aiheet tarkentuvat lähempänä.

Tänä vuonna ei enää myydä karttoja, vaan tapahtumaan aletaan myydä pääsylippuja eli rannekkeita kaikille yli 16-vuotiaille. Rannekkeen hinta on 10 euroa. Sen hankkimalla tukee tapahtuman jatkuvuutta. Tapahtuma-alueesta tehdään kuitenkin tuttuun tapaan kartta, josta vierailukohteet löytyvät. Kartta julkaistaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, jolloin käyntikohteita voi suunnitella paremmin jo etukäteen.

Tarkempi ohjelma sekä rannekkeiden myyntitiedot päivittyvät myöhemmin tälle sivulle. Somessa meitä voi seurata Facebookissa Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys -sivulla ja Instagramissa puunurmes-tilillä.

Tänä vuonna avoimissa ovissa vierailuun voi yhdistää myös toisen tapahtuman, kun viime vuonna kesäkuussa pidetyt Idän Villafestarit siirtyvät nyt samalla viikonlopulle kuin avoimet ovet, 12.­­­­­­–13. elokuuta. Kun Puu-Nurmeksessa ja Vanhassa Kauppalassa kodit alkavat hiljalleen sulkea oviaan, voi siirtyä Hyvärilään villan ja lankojen pariin. Lisätietoa löytyy Idän Kehräämön nettisivuilta.

 

Ilmoittaudu avoimiin oviin!

Ilmoita kohteesi avoimiin oviin tällä nettilomakkeella, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@vanhakauppala.fi tai soittamalla 050 343 0066.

 

Menneet tapahtumat

Lue vuoden 2021 tapahtumasta

Lue vuoden 2022 tapahtumasta

 

Open doors in Puu-Nurmes and Vanha Kauppala 12.8.2023

In the heart of Nurmes you can find the protected and historically valuable Puu-Nurmes (Wooden Nurmes) and Vanha Kauppala (Old Market town). The majority of the area’s buildings dates from the 1880s to the 1930s. Therefore Puu-Nurmes is known as one of the best-preserved wooden house areas in Finland. The area is characterized by steep streets, lakeviews and birch alleys.

Locals warmly welcome you to visit their homes and gardens on Saturday 12th of August in the event of open doors in Puu-Nurmes and Vanha Kauppala. Meet the locals, have a cup of coffee at their pop-up-cafés and -restaurants. The community of Vanha Kauppala has organized music, secondhand shops and programs to have a hearty event in their neighbourhood. One of the houses open this year got third place in Finland’s most beautiful home -competition.