Avoimet ovet 2021

Tapahtumalle sateli paljon kiitosta.

”Tapahtuma ylitti kaikki villeimmät kuvitelmatkin”
”Tunnelmat eri puolilla olivat huipussa, onnellisuus näkyi ja tuntui! Se oli jotenkin niin AITOA.”
”Sisältö oli monipuolinen, kaikki oli hienosti järjestetty, iloisia ja ystävällisiä ihmisiä kauppala tulvillaan.”
”Tapahtuma nostaa merkittävästi kaupungin kiinnostavuutta ja imagoa.”

Nurmeksen Vanhan Kauppalan järjestyksessään toisia avoimia ovia vietettiin 14. elokuuta 2021. Pyysimme teiltä kävijöiltä palautetta tapahtuman jälkeen ja saimmekin sitä mukavasti, mistä suuri kiitos. Vastausten perusteella tapahtuma oli pidetty.

Vastanneista noin 89 prosenttia oli sitä mieltä, että tapahtuma vastasi odotuksia. Suurin osa myös suosittelisi tapahtumaa muille. Kun kysyimme suosittelutodennäköisyyttä asteikolla 1–5 (1=todennäköisesti en, 5=todennäköisesti kyllä), peräti 85 prosenttia vastaajista oli ruksannut numeron 5. Suosittelun keskiarvo oli 4,7.

Osalla vastaajista ei ollut tapahtumasta sen suurempia ennakko-odotuksia. Mielenkiinto ja avoin mieli saivat osallistumaan. Jotkut odottivat paljon kävijöitä ja mahdollisuutta päästä kurkistamaan kauniisiin vanhoihin puutaloihin ja alueen pihoihin. Osa havahtui tapahtumassa siihen, miten laaja alue Vanha Kauppala ja Puu-Nurmes ovat ja yllättyi iloisesti tapahtuman sisällöstä ja tunnelmasta. Eräs oli ajatellut kiertävänsä vain kirpputoreja ja pihoja, mutta onnekseen sadekuuro pakotti erääseen taloon sisään. Muutama vastaajista odotti julkisten rakennusten avautumista yleisölle. Eräskin perhe oli osallistunut tapahtumaan bongattuaan Ylä-Karjalasta kirkontorniin kiipeämismahdollisuuden ja ajautunut kiertelemään tapahtumassa muutenkin.

Pyysimme myös ruusuja ja risuja. Pääasiassa vastaajat olivat innoissaan siitä, että pääsivät tutustumaan taloihin sisälle, että liikkeellä oli paljon iloisia ihmisiä ja että ruoka- ja kahvittelupaikkoja riitti. Puu-Nurmeksessa oli ihanasti eloa. Osalla oli myös tahtonut loppua aika kesken, kun nähtävää oli niin paljon. Vastauksissa todettiinkin, että kiertely pitäisi aloittaa aiemmin tai aikaa pitäisi olla enemmän. Erityiskiitosta annettiin siitä, että kohteisiin toivotettiin tervetulleeksi. Myös eräässä kohteessa olleet vuohet ja toisen kohteen mahdollisuus tutustua eri puulajeja koskeviin uskomuksiin saivat kiitosta.

Risuja ja parannusehdotuksia seuraavaa tapahtumaa varten saimme muun muassa tiedottamisesta. Tapahtumasta toivottiin lisää ennakkotiedotusta sekä paremmin tietoa, missä auki olevat kohteet ovat ja mitä niissä on auki. Myös kartanmyyntipisteistä toivottiin selkeämpää tietoa. Lisäksi wc-tiloja haluttiin lisää, ja pop up -ravintoloiden toivottiin varautuvan paremmin asiakasmääriin. Muutamat vastaajista esittivät toivetta teemasta, esimerkiksi korjausrakentaminen nousi esiin. Lisää musiikkia sekä ohjelmaa torille toivottiin ja heittipä joku idean tapahtuman omasta juomastakin. Joku toisaalta taas totesi, että vähemmän on enemmän ja toivoi, että tapahtuma säilyisi tyylikkäänä. Esiin nostettiin myös kaupungin panosta ja toivottiin, että kaupunki hyödyntäisi ja tukisi tapahtumaa ja sen tuomaa imagoa tehokkaammin.

Kiitämme ja kummarramme palautteista, otamme kiitokset nyörillä mielin ja onnellisina vastaan sekä yritämme oppia risuista ja parannusehdotuksista.

Alla olevasta linkistä pääset kuvagalleriaamme, missä on kuvia tapahtumapäivältä.

Tutustu kuvagalleriaan