Syyskokouksessa valittiin hallitus ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma

Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen syyskokous pidettiin tiistaina 28. marraskuuta ravintola Kanelissa. Samalla vietettiin yhdistyksen pikkujoulua nauttien puurosta, glögistä ja pipareista. Ilta päättyi joululaulujen laulamiseen.

Kokouksessa tehtiin useita valintoja. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Seppo Laaninen. Lisäksi hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Veli-Matti Hurskainen, Matti Härkönen, Marko Haverinen, Tapani Laaksomies, Maija Laurinen, Katja Kuittinen ja Tuula Turunen. Varajäseniksi valittiin Helena Kärki ja Jari Korkalainen. Toiminnantarkastajana jatkaa Heljä Laakso ja hänen varahenkilönään Meri-Anna Rossander.

Yhdistyksen vuosittainen jäsenmaksu säilyy ennallaan 15 eurossa ja kannatusjäsenmaksu 50 eurossa. Liittymismaksua ei ole. Jäsenmaksuja toivotaan maksettavan heti tammikuussa tilille FI28 4786 0010 0753 17. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä yhdistykseen tästä: Liity jäseneksi.

Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa on pitkälti monia tuttuja kohtia. Tapahtumista suurin ponnistus on lauantaina 10. elokuuta pidettävä Vanhan Kauppalan avoimet ovet, joissa ensi vuonna nostetaan erityisesti esiin Itäkauppalaa. Tähän liittyen tammikuussa aiotaan pitää erityisesti itäkauppalaisille suunnattu suunnittelukokous. Lisäksi keväällä ja syksyllä pidetään perinteisiä asukastapaamisia ajankohtaisista aiheista, toukokuussa osallistutaan siivoustalkoisiin, heinäkuussa yhdistysten kesätoritapahtumaan ja joulukuussa Vanhan Kauppalan yrittäjien joulunavaustapahtumaan. Joulukuussa tarkoitus on järjestää jälleen myös joulukalenteri. Uutena kohtana tapahtumiin on lisätty osallistuminen Maaseutuparlamenttiin syyskuun lopussa.

Asukasyhdistys on mukana myös alueen kehittämistyössä. Yhdistys osallistuu aktiivisesti esimerkiksi keskustan ja Itäkaupungin yleiskaavojen suunnitteluun ja seuraa, miten yhdistyksen tekemä valitus liittyen Keskustan koulun eli Kauppalan entisen kansakoulun suojeluun etenee hallinto-oikeudessa. Yhdistys myös tekee esityksiä, miten koulun käyttöä tulisi kehittää. Yhteistyötä kaupungin kanssa jatketaan Kauppalan alueen yleisilmeen kohentamiseksi.

Yhdistyksen kokoukset ja asukasillat pidetään ensi vuodesta lähtien kauppalantalossa. Hallituksen tavoitteena on kokoontua vähintään kahden kuukauden välein. Hallituksen kokoukset ovat edelleen avoimia kaikille yhdistyksen jäsenille.