Puu-Nurmekselle oma leivonnainen

Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys ja Pielispakari järjestävät yhdessä leivonnaiskisan, jossa etsitään Puu-Nurmekselle omaa leivonnaista. Kyseessä on matalan kynnyksen kisa, johon voivat osallistua kaikki kotileipureista lähtien. Ainoat kriteerit ovat, että kyseessä on makea leivonnainen ja että leivonnainen kuvastaisi jotenkin Puu-Nurmesta. Inspiraatiota voi hakea Kauppalan leivonnais- tai muusta historiasta, mutta reseptissä voi myös tuoda nykypäivää esille.

Kisan ensimmäinen vaihe kestää 1. toukokuuta asti, jonne asti voi kehitellä reseptejä, testata leivonnaisia sekä lähettää valmis resepti ja kuva leivonnaisesta arvovaltaisen tuomaristomme arvioitavaksi. Tuomaristoon kuuluu Asukasyhdistyksestä Lahja Ruokolainen ja Henna Peacock sekä Pielispakarilta kondiittorimestari Kaija Saastamoinen. Reseptit ja kuvat lähetetään asukasyhdistyksen sähköpostiin info@vanhakauppala.fi.

Kaikista lähetetyistä resepteistä tuomaristo valitsee 10 finalistia, joiden pitää juhannusta edeltävällä viikolla toimittaa valmis leivonnainen Pielispakarin leipomomyymälään tuomariston maisteltavaksi. Lopullinen voittaja valitaan juhannusviikolla.

Tarkoituksena on, että voittajaresepti jää avoimesti kaikkien hyödynnettäväksi, jotta sitä pystyy kuka tahansa valmistamaan. Lisäksi tavoitteena on, että leivonnaista olisi myynnissä Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimissa ovissa 13. elokuuta.

Tarkemmat ohjeet ja säännöt:
 • Kisassa haetaan Puu-Nurmekselle omaa leivonnaista. Kriteerinä on, että leivonnaisen pitäisi jotenkin kuvastaa Puu-Nurmesta ja henkiä sen tunnelmaa. Muuten kädet ovat vapaat.
 • Kisa-aika ensimmäisessä vaiheessa 1.3.–1.5.2022.
 • Kisan ensimmäisessä vaiheessa kerätään reseptejä ja kuvia valmiista leivonnaisista. Reseptit ja kuvat pitää lähettää Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen sähköpostiin info@vanhakauppala.fi 1.5.2022 mennessä.
 • Toisessa vaiheessa tuomaristo valitsee resepteistä 10 finalistia toukokuun loppuun mennessä.
 • Tuomaristoon kuuluvat Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksestä Lahja Ruokolainen ja Henna Peacock sekä Pielispakarilta kondiittorimestari Kaija Saastamoinen.
 • Finalistien pitää toimittaa valmiit leivonnaiset Pielispakarin leipomomyymälään juhannusta edeltävällä viikolla 24. Leipomomyymälä on auki ma–pe klo 8–16 ja sen osoite on Porokylänkatu 23, Nurmes. Aikataulu tarkentuu lähempänä.
 • Voittaja julistetaan juhannusviikolla.
 • Voittaja pääsee vierailemaan Pielispakarin leipomotiloissa sekä seuraamaan oman leivonnaisensa tekemistä. Lisäksi hän saa Pielispakarin tuotepalkinnon.
 • Resepti jää kaikkien avoimesti käyttöön. Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys ja Pielispakari voivat jakaa sitä omilla nettisivuillaan ja some-kanavillaan.
 • Voittaja pääsee halutessaan myymään leivonnaista Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimissa ovissa lauantaina 13.8.2022. Leivonnaista myydään joka tapauksessa avoimissa ovissa.
 • Leivonnaista myydään myös Pielispakarin leipomomyymälässä ja kahvila-konditoria Supikkaassa.