Puu-Nurmeksesta ja Vanhasta Kauppalasta minidokumentti

Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys ylpeänä julkistaa, että Puu-Nurmeksesta ja Vanhasta Kauppalasta on valmistunut minidokumentti.

Tarinoiden ja ihmisten Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala -dokumentti kertoo elämästä alueella ja vanhojen rakennusten säilyttämisen tärkeydestä. Lisäksi dokumentissa esitellään Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistystä ja sen elokuista avoimet ovet -tapahtumaa, jossa alueen asukkaat avaavat kotinsa ja puutarhansa vierailijoille.

Dokumentissa esiintyvät Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Laaninen sekä yhdistyksen jäsenet ja alueen asukkaat Tuire Haverinen, taiteilijat Maija Laurinen ja Michal Czinege sekä Höyryraide Oy:n yrittäjä Tapani Laaksomies. Lisäksi dokumentissa pääsevät ääneen vuoden 2022 avointen ovien luennoitsijat Pasi Leppälä ja Sari Sirkkiä, jonka koti Leskelä on yksi avointen ovien kohteista ensi kesänä. Kauppalan historiasta kertoo historiantutkija, FT Jukka Kokkonen, ja alueen merkityksestä puhuu maakuntajohtaja Markus Hirvonen.

Dokumentti kestää 12 minuuttia ja se löytyy Asukasyhdistyksen Youtube-kanavalta. Dokumentin on tehnyt Torni-Filmi Oy, ja siihen on saatu rahoitus Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahastosta.

Pääset dokumenttiin tästä: Tarinoiden ja ihmisten Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala